Насправді мультиварка стала універсальним інструментом, який допомогає на кухні робити багато смачних страв. Зараз в найсучасніших моделях ви можете приготувати плов, молочну кашу, смажену картоплю, різноманітні супи, м’ясо, рибу, овочі на пару, завдяки чому вони залишають в собі всі цінні вітаміни. Якщо у вас ще немає мультиварки, то ми рекомендуємо цей інтернет-магазин побутової техніки.

За допомогою мультиварки ви зможете зекономити свій час, адже готування їжі майже не потребує вашої присутності. Від вас потрібно тількі завантажити необхідні інгрідієнти, вибрати программу для приготування і все.

Давайте розберемося, на які параметри треба звернути увагу при покупці мультиварки. В середньому об’єм чаші змінюється від 2,5 до 5 літрів, є моделі і по 7 літрів, але це вже не для домашнього використання. Для невеликої сім’ї достатньо буде 2,5-3-літрової мультиварки, а для родини побільше або якщо у вас часто бувають гості потрібно брати об`ємом 4-4,5 літри. Найпопулярніші моделі з об’ємом 3,5-4,5 літри.

Далі потрібно звернути увагу на внутрішнє покриття. Воно може бути двох видів. Частіше за все можно зустріти антипригарне покриття. Також в мультиварках можно побачити покриття з мармуровим напиленням, яке складається з декількох шарів. Принципової різниці між цими покриттями не існує, оскільки обидва вони міцні та зручні при приготуванні, їх легко і просто мити.

Частіше за все матеріал корпусу пластиковий, але бувають і металеві. Останні міцніші та якісніші. Такі моделі зроблені с нержавіючої сталі.

Треба звернути увагу і на потужність пристрою. В середньому можно зустріти мультиварки від 600 до 800 Вт. Хоча, є як с меншою, так і с більшою потужністю. Звичайно, мультиварки с більшою потужністю будуть швідше готувати їжу, але і більше буде електроспожівання. Як правило, достатньо мультиварки 670 Вт.

Треба звернути увагу на режими роботи. Зараз можно зустріти моделі з кількостью режимів від трьох до восьми. Найчастіше присутні 6 режимів.

1. Молочна каша. Це режим для приготування "рідких" каш на молоці або воді.

2. Плов. Режим, в якому окрім випаровування рідини відбувається піджарювання. Чудово підходить для страв на основі рису та макаронних виробів.

3. Гречка. У даному режимі випаровується вся рідина, тому він підходить для приготування різноманітних каш і гарнірів.

4. Випічка. Мультиварка може не тільки варити і тушкувати, але й смажити. Висока температура дозволяє отримати підсмажену скоринку.

5. Тушкування. При невеликій температурі відбувається приготування продуктів у власному соку. М’ясо і риба виходять дуже ніжними і ароматними, крім того, так можна готувати й інші страви.

6. Варіння на пару. Ця програма приваблює багатьох за рахунок того, що в продуктах залишається максимум корисних речовин. Також продукти на пару готують для схуднення.